Aradığın herşeyi bulabileceğin en iyi blog sitesi !

Gıda Zehirlenmesi


Türkiye'de yaz ve Kış aylarında, sıkça Gıda zehirlenmelerine rastladığını belirten Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İbrahim Yıldırım, Gıda zehirlenmelerinin en Önemli'de nedenlerinin, hijyen şartlarına uyulmaması, yeterince pişirilmemiş et ve zamanında tüketilmeyen yiyecekler oldugunu söyledi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, Gıda zehirlenmelerinin Büyük bölümünün human hatasından kaynaklandığını belirterek, "Gıda degil, cehalet zehirliyor" Dedi.
Bireysel zehirlenmelerle Birlikte, sünnet, DÜĞÜN Gibi cemiyetlerde yenen yemeklerden Toplu zehirlenmelerin sıklıkla yaşandığına İşaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"Zehirlenme sebebi, human hatasından kaynaklanıyor. Hijyen şartlarına uyulmaması, pişirme ve Saklama, usulüne GÖRE yapılmaması halinde Gıda, zehire dönüşebiliyor. Gıda zehirlenmelerinin en Önemli'de nedenleri, hijyene uyulmaması, yeterince pişirilmemiş et ve zamanında tüketilmeyen yiyeceklerdir. Gıda zehirlenmeleri EKONOMİK kayıpları da beraberinde getiriyor. Basit yöntemlerle zehirlenmenin önüne geçilebilir.
Yeterince? SIL islem görmeyen etteki bakteriler, rahatlıkla insanlara bulaşır ve zehirlenmeye hacimdeki Olur. Pişirilen yemekler Uygun koşullarda saklanmıyorsa, bakteriler hızla üreyebiliyor. Ayşe nedenle pişirilen yemek soğutuculara konulmuyorsa, 3-4 saat İşlem Içinde tüketilmelidir. Ayrıca et pişirirken Merkezi sıcaklığın Yeterli olmasi icin, Ölçüm yapmamız gerekir ve bunun click de termometre kullanılmalıdır. Çunku et pişirirken sıcaklığın 60 santigrat dereceyi geçmesi gerekir. "

-GIDA ZEHİRLENMELER? NASIL ÖNLENEBİLİR? -
Yrd. Doç. Dr Yıldırım, gıdaların saklanması, pişirilmesi, dağıtımı ve tüketiminin usulüne GÖRE yapilmasi halinde Gıda zehirlenmelerinin önüne geçilebilece? Ini vurgulayarak, Süt ve Süt Ürünleri, tavuk eti, Kırmızı et ve deniz ürünlerinin KOLAY bozulabildiklerini for Diger ürünlerden Ayri tutulması gerektiğini vurguladı. "Yiyecekleri, dışarıda, açıkta bırakmayın, olabildiğince buzdolabında saklayın" diyen Yıldırım, "Sebze ve meyveleri Eklendi çok Iyi yıkayın. Besinleri mumkun olduğunca Çabuk ve Taze Iken Tüketin, Yemekleri azar azar pişirip saklayın. Buzdolabı ısısını 2-4 Derece arasında ayarlayın, Alışveriş yaparken açıkta ve beklemiş yiyecekleri almamaya gayret yazıdan "uyarılarında bulundu.
Gıda zehirlenmeleri belirtileri; çoğunlukla bayatlamış ve bozuk yiyecekler Daha yaygın bayat balık yedikten later görülür.
Belirtileri: Hasta solumakta, yutkunmakta güçlük Çeker. Kaslarında ağrı ve kramplar vardir. Ba? dönmesi, halsizlik, mide ağrısı ve Bulanık gördüşünden Şikayet Eder. Bazi hastalarda kabızlık, bazılarında da ishal görülür. Yapılacak orijinalini i?, Hastayı kusturmaktır. Gerekiyorsa suni Solunum da YAPILIR. Vakit kaybetmeden hastaneye götürülür.
Share this article :

Yorum Gönder

Recent Post

Anasayfa Hastalıklar Beslenme Çocuk Hastalıkları Diş Hastalıkları Diyet Hamilelik Kanser Kürtaj Sağlık Şeker Hastalığı Zehirlenmeler Ameliyat Videoları Normal Doğum İzle Sağlıklı Yaşam Stres Saç Sorunları Mide Hastalıkları Romatizma Cilt Hastalıkları Beyin Hastalıkları
 
Copyright © 2011-2013. Sağlıklı yaşam, hastalıklar, belirtiler, dikkat bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar, tedavi - Bu Sitekideki Yazı ve Makaleler İzinsiz Kullanılamaz