Diş Apsesi Tedavisi Nasıldır ?
Türk milleti diş fırçalama alışkanlığına sahip değildir. Bu da diş çürümelerinin oldukça normal bir sorun olarak görülmesine neden olmaktadır. Oysa çürüyen dişler pek çok rahatsızlığın tetiklenmesine neden olurlar. Bu sebepten küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığını kazanmak, daha sonraki dönemlerde bakterilerin çoğalmasının önlenmesi için büyük bir öneme sahip olmaktadır. Diş bölgesinde yer alan ağrılara ve ciddi sorunlara da neden olabilen iltihaplanmalardır. Diş bölgesinde oluşan apseye zamanında müdahale edilmezse ölüm etkilere de neden olabilir.
Apse’de bu sorunlar ile beraber ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Genellikle zonklama şeklinde ağrı ile kendisini göstermeye başlar. Hemen tüm yiyeceklere karşı ciddi bir hassasiyetin oluşmasına neden olur. Aynı zamanda ağrılar zamansız kendini göstermeye başlar. Diş dışında, boyun bölgesinde bulunan lenflerin şişmesine de neden olmaktadır.
Diş apsesi, diş hekimine gitmeden tedavi edilmemelidir. Lakin ağrının giderilmesi için aspirin benzeri ilaçlardan yardım alabilirsiniz. Eski dönemlerde apseli dişlerin tek tedavisi dişin çekilmesi şeklinde yapılmaktaydı. Günümüzde ise dişlerin çekilmesi yerine tedavi edilmesi daha uygun görülmektedir. Eğer diş hekimi uygun görürse dişi yine çekebilir.
Peki ama apseli diş nasıl tedavi edilir
Dişin rahatlatılması için uyuşturularak delinmesi ilk adımıdır. Daha sonrasında ise geçici bir dolgu yerleştirilir. Diş içerisinde yer alan enfeksiyonlardan arındırılması için temizlenmesi de gerekmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra 20-22 gün içerisinde tekrardan randevu alarak dişinizi göstermeniz gerekmektedir. Bu sefer apseli dişte başka bir sorun ortaya çıkmadıysa yada apse tekrardan kendini göstermediyse tedavi sona ermiş demektir. Eğer bu uygulama diş apsesinin tedavisi için yeterli olmamaya başladıysa, ameliyat gerekebilir. Bu durum tamamen diş hekiminin uygun gördüğü şekilde uygulanmalıdır.
Etiketler:
Diş Hastalıkları
Recent Post
Anasayfa Hastalıklar Beslenme Çocuk Hastalıkları Diş Hastalıkları Diyet Hamilelik Kanser Kürtaj Sağlık Şeker Hastalığı Zehirlenmeler
Ameliyat Videoları Normal Doğum İzle Sağlıklı Yaşam Stres Saç Sorunları Mide Hastalıkları Romatizma Cilt Hastalıkları Beyin Hastalıkları
Yorum Gönder